Jučerašnjim utakmicama skupine A i B započelo je drugo izdanje Trofeja Dinamo u Kutini nakon kojih smo saznali prva četiri četvrtfinalista, dok će se danas odigrati skupine C i D.

Zanimljivo, dalje su prošle po dvije zagrebačke i bjelovarske ekipe, a iz natjecanja su ispale dvije kutinske.

U skupini A vodeća momčad natjecanja Dječji nogomet prošetala se grupom svladavši viceprvaka Bjelovara Koestlin s 8:4 i domaću ekipu Sidonija Usluge s 9:1. Apsolutni junak Dječaka bio je Josip Ištuk koji je u prvoj utakmici zabio dva, a u drugoj čak osam pogodaka te s 10 golova predvodi ljestvicu strijelaca. Po tri pogotka za Dječake zabili su Matija Tolić i Dominik Cvišić, a jednom se u strijelce upisao i Tomislav Degač.

U dvoboju za drugi krug Koestlin je izbacio lokalnu ekipu Sidonija Usluge svladavši ih s 8:2. Po tri pogotka za Koestlin u obje utakmice zabili su Franjo Jaković i Antonio Coha, Siniša Đipalo zabio je dvaput, Davor Cvjetković i Josip Mašić jednom, a Koestlin je dva pogotka zabio nakon autogolova Dječjeg nogometa. Za Sidonija Usluge zabili su Miljenko Petričević, Matko Ljepović i Daniel Cvrtila.

Skupina B s pravom je, bez ikakve dileme, prozvana skupinom smrti ovoga turnira. Na kraju je osvajač Bjelovara Domorad pobijedio oba suparnika, a u izravnom dvoboju za drugi krug i ljepotici prvog dana, Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić svladala je viceprvaka 1.ŽNL NK Vatrogasac Husain i prošla dalje.

U prvoj utakmici Ribnjaci-Klindići poveli su protiv Domorada preko Ivana Tvrtka Pajalića, no brzo je izjednačio prvi topnik Bjelovara Ante Pavličević, da bi u prvom dijelu Domorad došao do preokreta pogotkom Ivana Borne Jelčića Balte. U drugom dijelu zagrebački sastav dobar dio vremena igrao je s golmanom-igračem, no Bjelovarci su uspjeli odoljeti napadima i došli vrlo blizu plasmanu u drugi krug,

U drugoj i to tenzijama nabijenoj utakmici Pavličević je doveo Domorad u vodstvo protiv Vatrogasaca, no do odmora je izjednačio Alen Lukes. No, na krilima na kraju se ispostavilo trostrukog strijelca Pavličevića i Dragana Vaclaveka Domorad je slavio s 4:1 i sa stopostotnim učinkom zaključio grupu, nastavivši niz nepobjedivosti iz Bjelovara.

Za kraj smo tako dobili izravni dvoboj za drugi krug i ljepoticu prvog dana turnira. Vatrogasci su poveli protiv Ribnjaka Klindića preko “Austrijanca” Sandra Škurle, no preokrenuli su Ivan Herceg i Marijan Crnčević. Ipak, na odmor se odlazi s rezultatom 2:2 nakon što je Škurla zabio svoj drugi pogodak.

Marko Andrić početkom nastavka povisuje na 3:2, a zagrebački sastav odvojio se na dva razlike sjajnim pogotkom Ivana Tvrtka Pajalića u 20. Vatrogasci potom uvode golmana-igrača, u 30. Matija Fuček smanjuje na 3:4 da bi sa zvukom sirene Pajalić preko cijelog terena zabio u praznu mrežu za konačnih 5:3.

Sve rezultate s TD Kutine, strijelce i ljestvicu strijelaca možete pronaći OVDJE.

Danas su na rasporedu utakmice skupine C i D u kojima igraju isključivo lokalne ekipe, a najviše nas zanima u kakvom će sastavu “istrčati” HNŠK Moslavina za koju nastupa Tihomir Novak.

Također, danas nas očekuje ždrijeb ženskog dijela turnira, ali i ždrijeb skupina za Trofej Dinamo Knežiju koja počinje sutra…