Nakon što je u petak veteranski turnir osvojila ekipa Peugeot Autoexpert, u subotu je seniorski turnir osvojila ekipa Peugeot Autoexpert! Ne, nismo se za***ali, ista ekipa je prvi puta u povijesti Trofeja Dinamo osvojila “duplu krunu”, odnosno naslove u dvije kategorije. “Tražimo više minibuseva za Zagreb. Šalata, vidimo se”, rekao nam je u izjavama nakon utakmice voditelj obje momčadi Tomislav Krijan, a mi mu poručujemo: “Peugeot Autoexpert GOMBR, veselimo se!“.

Jučer su odigrane samo tri utakmice i jedno raspucavanje penala. U prvoj utakmici odlična momčad iz susjedne Bosne i Hercegovine Sportsko udruženje Drinić na krilima prvog strijelca turnira Dragana Verića (na kraju sedam pogodaka) stigla do prednosti od 2:0 protiv MNK Broda 035. No, odlični juniori hrvatskog drugoligaša nisu se predavali te su preko Nikole Cindrića i Roberta Duspare stigli do izjednačenja. Ipak, iskustvo ekipe iz Drinića je presudilo te su Patrik Mijić i Nebojša Radosavac zabili za konačnih 4:2 i put u finale.

U drugom polufinalu gledali smo odličnu i neizvjesnu utakmicu u kojoj je Peugeot Autoexpert GOMBR iznenadio favorizirani AP Barišić. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednosti GOMBR-a pogotkom Marijana Marinovića. Uslijedio je petominutni prolom oblaka i nevjerojatna reakcija domaćih Boysa, koji su zajedničkim snagama u svega pola sata uspjeli počistiti plavu podlogu i osposobiti je za nastavak igre. Slavonci, svaka vam čast!

Poznata futsal imena u redovima AP Barišića Dino Bundavica, Dražen Čavar, Armando Kajfeš, Antonio Sekulić i ostali u nastavku su pritiskali, no Peugeot je igrao odlično i kontranapadima dokrajčio favorite preko Marka Blekića i Denisa Šimašeka.

U raspucavanju za treće mjesto iskustvo AP Barišića presudilo je u odnosu na mlade dečke iz Broda 035, nakon čega smo gledali pravu, čvrstu i neizvjesnu finalnu utakmicu.  Peugeot Autoexpert Gombr poveo je u već u 4. pogotkom Dalibora Jukića i sigurno držao prednost sve do početka nastavka kada je izjednačio Mijić. Do kraja utakmice obje momčadi igrale su operzno, ne želeći riskirati, svjesni uloga koju ova utakmica nosi te smo stigli do raspucavanja penala. Dečki iz Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade (to znači taj “GOMBR” – vojnici osvojili duplu krunu!) bili su precizniji i veliko slavlje moglo je početi.

Napomenimo kako je najboljim igračem proglađen Marko Blekić iz pobjedničke ekipe iz koje dolazi i najbolji golman Tomislav Kovačević, a najbolji strijelac je ranije spomenuti Verić iz ekipe Drinić.

Penale za naslov, kao i penale za treće mjesto pogledajte u nastavku…

Finale:

3. mjesto:

I to je bilo to, barem do 30. kolovoza kada kreće zadnji turnir “regularnog dijela” u Dugavama na kojem će sve tri kategorije – seniori, žene i veterani – odigrati svoj turnir i pokušati uloviti posljednji vlak za Šalatu.

Danas i u ponedjeljak očekujte rezime Trofeja Dinamo u Slavonskom Brodu, a od utorka krećemo s rezimeom dosadašnjeg Trofeja Dinamo 2019.

Uživajte, legende!

(Sve rezultate i ljestvicu strijelaca TD SB možete provjeriti OVDJE).