Odigrane su sve utakmice pred skupinama i pred nama je posljednji dan Trofeja Dinamo na Knežiji, te ćemo danas saznati prve TD prvake u tom kvartu.

Na teren su prvo istrčali Playbox Mr. Jack i CB Blizanci. Dečki iz kultnog birca s Trešnjevke burno su proslavili neradni četvrtak navečer i to se osjetilo na konačnom rezultatu. Počelo je fantastično – već u prvoj minuti golom Patrika Salomona najavili su potencijalno iznenađenje. Ali potom je stigao uragan s Rudeša koji je do kraja poluvremena riješio pitanje pobjednika. Vito Gagulić, Ivan Šulentić (dvaput), Matija Rajh, , Dominik Drmić i Luka Gorše odveli su Playbox na velikih 6:1. U drugom dijelu Blizanci su pokušali spasiti živu glavu, ali Rudešani nisu dizali nogu s gasa. Šulentić, Drmić i tri puta Rajh bili su precizni za ogromnih 11:1.

Nakon toga uslijedilo je razrješenje C skupine, gdje je MNK Meteora Futsal svladala Cvjetno Pinkdroidse s 2:1. Samoprozvana “jedina prava ekipa s Cvjetnog” time je postavila i rekord – uspjeli su u 10 utakmica zaredom na Trofeju Dinamo teren napustiti pognutih, ili blago pognutih glava, bez ijedne pobjede. Kuloarima se širi priča da ih čeka ozbiljna rekonstrukcija prije zadnjih kvalifikacijskih turnira za Šalatu, a činjenica da je Ante Čačić slobodan trener definitivno nije nebitna informacija u najavljenim pretumbacijama. Meteoru je u vodstvo doveo Bruno Devčić u 5. minuti, da bi Ivan Žnidarec vratio nadu navijačima koji su neprestano skandirali ime Vedada Škorića, neprežaljeno ozlijeđenog centarfora svoje momčadi. Ipak, Filip Novak je donio prolaza vrijedan gol pri samom kraju utakmice i osigurao četvrtfinale svojoj ekipi.

Zatim su dečki iz Playboxa pokazali kako pobjeda od 11:1 iz prve utakmice nije bila slučajna, te su ispratili Drijen d.o.o – To Silviju sa šest komada u mreži. Gagulić i Šulentić osigurali su 2:0 na poluvremenu i utakmica se činila još uvijek živom i zdravom. Ipak, autogol Mateja Barića na samom startu nastavka presjekao je suparnika. Brk su do kraja utakmice golom uspjeli omastiti Drmić /dvaput) i Šulentić.

Golijada se nastavila i u idućem susretu u kojem je X-Team svladao Tami ING sa 7:1. Već u prvoj minuti Alberto Sinani dao je naslutiti da Tami ING čeka najdužih pola sata u životu. Martin Busija uspio je izjednačiti u 5. minuti, ali to je jedino dobro što im se dogodilo do kraja susreta. Čovjek najpjevnijeg imena na turniru Sinani kompletirao je svoj hattrick, a Ante Kuljiš, Karlo Štefanović, Matija Ivanić i Mislav Jurendić bili su precizni za veliku pobjedu.

Nažalost za Tami ING, odmora nije bilo i morali su odmah odigrati i drugu utakmicu i došli su na megdan Cvjetno Poliklinici Milojević. Rezultat – 11:1 za protivnika. “Cvjetno Juventus” pojačao se Željkom Petrovićem koji je već prvog dana isplatio svoju akviziciju. Predvodi listu najboljih strijelaca, a i viđen je kako je bar dva svoja dresa zavaljao japanskim turistima uvjerivši ih da iznad broja piše “Grbeša”, što su naivni Azijati i priželjkivali. Baš je Petrović u trećoj minuti odvrnuo pipu, da bi već do 9. minute Mihovil Prgomet, Vedran Matošević (dvaput) i Davor Kanjuh osigurali pobjedu jednom od favorita turnira. Matija Ivanić uspio je smanjiti, ali do kraja susreta gledali smo jednosmjernu utakmicu u kojoj je Petrović postigao još dva pogotka, Matošević 1, a oficijalni domaćin turnira Jakov Grcić razdragane je mase razveselio hattrickom na domaćem terenu.

Jednu od najzanimljivijih utakmica odigrali su CB Blizanci i Drijen d.o.o. – To Silvija. Potonji su pobjedom od 3:2 nad direktnim konkurentom osigurali nastup u četvrtfinalu. Blizanci su ponovno dobro počeli i u 5. minuti Filip Matošević potvrdio je kvalitetan ulazak u utakmicu vodećim golom. Ipak, nakon toga show u potpunosti preuzima suparnik. Luka Gunjavić je u 7. minuti ubacio loptu u krivi gol za izjednačenje, a iduća nesreća Blizancima stigla je u vidu najstrože kazne dosuđene protiv njih. Bruno Alitović nije bio precizan, ali se pet minuta kasnije iskupio i doveo svoju ekipu u vodstvo. Valentino Vrabec je golom u pretposljednjoj minuti odveo svoju ekipu na teško dostižnu prednost, a utješni gol za časno ispadanje Blizanaca s turnira zabio je Josip Brekalo u posljednjim trenucima susreta, iako je stigao na turnir istrošen igrama za U-21 vrstu na Europskom prvenstvu prošli tjedan.

Konačno, dan je novom velikom pobjedom okončala Cvjetno Poliklinika Milojević. Tami ING stradao je sa 7:1. Već u prvoj minuti Grcić je najavio katastrofu za suparnika, a do kraja poluvremena su Petrović i Matošević dvama golovima razriješili sve dvojbe oko pobjednika. Nastavili su Matošević i Petrović u istom tonu i u nastavku, a Filip Kos je uspio smanjiti rezultat. Točku na “i” izrazito efikasnog dana za Polikliniku postavio je Mali princ, a.k.a. Davor Kanjuh

Poznati su četvrtfinalni parovi, a ovo je raspored za današnji dan:

Pozivamo vas da uživate u gastronomskim delicijama, hektolitrima Karlovačkog koje će podjednako hladiti i laureate i ožalošćene, te da pogledate najbolji nogomet koji Vam se danas nudi u gradu. Za malo više od 10 sati saznat ćemo tko je ušao u legendu!