Osvajač prvog turnira u sklopu ovosezonskog natjecanja Trofej Dinamo je Meteora Futsal koja je u finalu Trofeja Dinamo u Petrinji svladala Dječji nogomet. Treće mjesto osvojila je Siscia, a četvro zagrebačko-petrinjska ekipa Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić.

Sljedeći turnir igra se na Črnomercu u spomen na Matu Čuljka od 11. do 16. lipnja.

U prvoj utakmici polufinala gledali smo izjednačeni dvoboj dvije mlade, ali odlične ekipe Meteora Futsal i Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić. U prvom dijelu nije bilo pogodaka, ni faulova, ali se igralo vrlo dinamično.

Meteora je u vodstvo stigla u 21. nakon lijepog udarca Antonia Sekulića. Primljeni pogodak potaknuo je Klindiće da uvedu golmana-igrača, a Meteora je to iskoristila u 28. kada je golman Marko Vuković zabio u praznu mrežu za 2:0. Drugi pogodak na utakmici i treći za svoju momčad Sekulić je zabio u praznu mrežu za konačnih 3:0.

Uslijedio je revijalni dvoboj “klinaca” Mladosti iz Petrinje i Futsal Dinama (generacija 2010. godište). Nakon izjednačene partije, mladi Petrinjci pred kraj utakmice zabili su za minimalnu pobjedu.

Drugog finalista saznali smo nakon dvoboja zagrebačkog sastava Dječji nogomet i MNK Siscije. “Dječaci” su na odmor otišli s prednosti od 2:0 pogocima Dominika Cvišića i Egzona Zogaja, Siscia je u nastavku bacila sve karte u napad, pritiskali su “goste”, no na kraju su zabili samo jedan pogodak (Rikardo Malbašić).

U dvoboju šesteraca za treće mjesto Siscia je svladala Polikliniku Ribnjak AŠ Klindić i osvojila brončanu medalju.

Finale je opravdalo očekivanja u punom smislu. Nakon početnog ispitivanja snaga u periodu od 9. do 13. minute vidjeli smo četiri pogotka. Meteora je povela pogotkom Antonija Sekulića, no brzo izjednačuje Tomislav Degač. Ipak u 13. minuti Meteora postiže dva pogotka (Bruno Jakovljević i Marino Jedvaj) i na odmor se odlazi s 3:1 prednosti “Rozih”. U nastavku utakmice nije bilo pogodaka te premiejrni naslov odlazi u ekipu Meteore.

Najboljim igračem turnira na kraju je proglašen Antonio Sekulić iz Meteore, najbolji strijelac je Marko Korečić “Piksi” (16 pogodaka), a najbolji golman Patrik Gugec iz Dječjeg nogometa.

Čestitamo svim ekipama na sudjelovanju, osvajačima medalja i individualnih nagrada. Nadamo se da se vidimo i na ostalim turnirima od kojih je sljedeći na Črnomercu, memorijalni turnir za legendarnog Matu Čuljka.

Sve o turniru TD Črnomerec i kako se prijaviti pronađite OVDJE.