Unatoč novoj odgodi početka natjecanja, Brođani i Petrinjci pripremaju se za početak svojih turnira koji kreću 29. srpnja, odnosno 6. kolovoza…

No, prije toga, fokus Slavonskog Broda i Petrinje usmjeren je na dvije utakmice koje će se održati ovog vikenda (18. i 19. srpnja)…

Radi se o uzvratnim dvobojima kvalifikacija za popunu Druge hrvatske lige između Junaka iz Sinja i brodske Marsonije, odnosno Opatije i Mladosti iz Petrinje.

Zašto se osvrćemo na te dvoboje?

Zato što u Marsoniji i Mladosti igra pregršt igrača koji su prošle godine nastupili na Trofeju Dinamo…

Junak Sinj – Marsonia Slavonski Brod (18.7.)

U prvoj utakmici, odigranoj prije tjedan dana u Slavonskom Brodu Junak je svladao Marsu s 2:0 i došao na korak do plasmana u 2.HNL.

Uzvrat se igra u subotu (18. srpnja) u Sinju, Brođani vjeruju u čudo, a njihove boje u prvoj utakmici branila su četiri igrača koja su prošle godine nastupila na Trofeju Dinamo Slavonski Brod. Najzvučnije ime među njima je Dino Bundavica kojeg inače poznajemo s prvoligaških futsal terena (Brod 035 i Split), a na Trofeju Dinamo je nastupio za AP Barišić i na kraju završio kao drugi strijelac turnira s 5 pogodaka (AP Barišić je izgubio u polufinalu od kasnijeg osvajača Peugeota Autoexperta GOMBR).

U dvoboju protiv Sinja nastupili su još Mario Bačić koji je prošle godine nastupio za Zlatarnicu i srebrnarnicu Luka i zabio jedan pogodak te dva člana SB86 PERCOMa (prve ekipe lokalnih Boysa) za koje su zaigrali Hrvoje Mišić (jedan pogodak) i Matej Sivrić (dva pogotka), inače i jedan od članova organizacijskog odbora turnira.

Idemo pobijediti i stići zaostatak od 0:2. U prvoj utakmici pokazali smo da smo bolja ekipa, ali nismo imali sreće. Svjesni smo da moramo dati više nego u domaćoj utakmici kako bismo ostvarili svoj cilj i izborili plasman u 2.HNL“, rekao nam je u kratkom razgovoru Sivrić, inače jedan od članova organizacijskog odbora Trofeja Dinamo u Slavonskom Brodu.

Opatija – Mladost Petrinja (19.7.)

Dan kasnije u Opatiji se druga utakmica za ulazak u 2.HNL. Prvi dvoboj u Petrinji završio je 0:0 uz nešto bolju igru Opatije. Na toj utakmici nastupilo je čak pet igrača koje smo prošle godine gledali na Trofeju Dinamo u Petrinji.

Jedan od njih, koji je u igru ušao u 56. minuti, je prošle godine osvojio nagradu Dražan Jerković za najboljeg strijelca natjecanja. Radi se o popularnom Marku „Piksiju“ Korečiću koji je na Petrinjskom turniru zabio 16 pogodaka za Vulkanizaciju Mario i do kraja ga nitko nije sustigao. Korečić je kasnije, s ekipom HNŠK Moslavina, osvojio i turnir u Kutini, no sve pogotke na prošlosezonskom natjecanju zabio je u svojoj Petrinji.

Za Vulkanizaciju Mario (četvrtfinale) na turniru su još zaigrali Ivan Lovrić (dva gola) te Antonio Hrnčević (dva gola, veterani), Antonio Galonja nastupio je za trećeplasiranu MNK Sisciju, a Boris Baniček za Nikšić Automobile Cvjećarnicu Lampaš (četvrtfinale, gol).

Iako se kao krovni organizatori natjecanja trudimo biti maksimalno objektivni, naravno da ćemo u ova dva dvoboja navijati za Marsoniju i Mladost uz nadu da ćemo spomenute igrače, a možda i njihove suigrače i ove godine gledati na Trofejima Dinamo u Brodu i Petrinji!

Obje utakmice možete pratiti na programu Hrvatske nogometne televizije.