Jučer je na Šalati počela završnica Trofeja Dinamo 2019. Iako je nebo iznad Zagreba nagovještavalo sigurnu kišu, ona je počela padati tek za vrijeme posljednje utakmice dana, dok je prvih sedam odigrano po suhom vremenu. I, nakon tih osam utakmica dobili smo šest finalista ovogodišnjeg Trofeja Dinamo!

> Rezultati i strijelci završnice na Šalati

Na otvaranju završnice vidjeli smo prvo iznenađenje. CB Mellis Ožujsko CB Azzuro, ekipa koja je pomela konkurenciju u „regularnom“ dijelu natjecanja, bila je favorit protiv Čarobne Frule. No, u klasičnoj veteranskoj utakmici, u kojoj se igralo pretežito na sredini terena, Čarobna Frula iznenadila je favorizirane Birtijaše pogotkom Damira Kralja u 25. minuti utakmice na asistenciju Alena Klakočera i izborila nastup u finalu. Podsjetimo, Čarobna Frula na Šalatu se plasirala kao šesta momčad regularnog dijela, nakon što su od nastupa odustali Peugeot Autoexpert i Vulkanizacija Mario.

I drugo veteransko polufinale bilo je jednako neizvjesno i čvrsto, ali i dosta žustrije od prvoga. Na kraju je Megaton Music u utakmici s dosta tenzija slavio 2:0 pogocima Tomislava Martinca i Edina Hukanovića. Oba pogotka Megaton je zabio u završnici utakmice time da je Hukanović zabio u praznu mrežu jer je HR Tuning u tim trenucima igrao s golmanom-igračem.

U prvoj utakmici četvrtfinala seniora gledali smo pravu, ratničku utakmicu mladih igrača Dječjeg nogometa, kojih je na kraju bilo taman za početi utakmicu. Iako su igrali bez zamjene, Dječaci su na odmor otišli s “nulom”, no u nastavku nisu imali snage te je Domorad izborio polufinale pogocima Ante Pavličevića, Ivana Borne Jelčića Balte i Ivana Begovića.

U drugom četvrtfinalu Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić s 3:0 svladala je “vječne rivale” Cvjetno Polikliniku Milojević i izborila polufinale protiv Playboxa. Ribnjak-Klindić na odmor je otišao s prednosti od 1:0, zabio je Hrvoje Žuvela. Pred kraj utakmice Cvjetno-Milojević uveli su golmana-igrača, a to su Ribnjaci-Klindići iskoristili u samoj završnici kada je Ivan Tvrtko Pajalić zabio dva gola za konačni rezultat i plasman u polufinale protiv Meteore Futsal

Uslijedile su žene, u prvoj utakmici mlade cure iz NK Dinama iz Osekovog ponovno su oduševile okupljenu publiku te su svladale Zagreb 041 i izborile povijesno finale Šalate. Mlade djevojke, od kojih su većina osnovnoškolke, pobijedile su dvama pogocima Mihaele Malekinušić, po jednim u svakom poluvremenu, čime su razveselile nemali broj svojih navijača.

NK Dinamo iz Osekovog tako će u finalu igrati protiv glavnih favorita turnira, cura iz Stomatološkog centra Flegar koje su svladale Meteoru Futsal nakon boljeg izvođenja penala. SC Flegar je stigao u vodstvo u 9. pogotkom Natalije Hubar, a Meteora je izborila penale gotovo u zadnjoj sekundi pogotkom Monike Conjar. No, nakon dugačke serije raspucavanja, Flegarice su bile uspješnije i izborile finale natjecanja. To je bila treća pobjeda Flegara nad Meteorom u zadnjih sedam dana, budući da su Stomatologinje slavile u dva navrata na turniru u Dugavama.

I tako smo stigli do završnih događaja večeri, u prvom polufinalu muškog dijela turnira, koji je bio repriza prošlogodišnjeg finala, gledali smo novu dramu između dva velika rivala. Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić povela je protiv Playboxa preko Hrvoja Žuvele u 3., a izjednačio je Vito Gagulić lijepim udarcem u 9. Do kraja utakmice igralo se žustro i izjednačeno, obje su momčadi mogle u finale, no dalje su prošli dečki iz Playboxovci te će dečki iz Rudeša drugu godinu u nizu igrati finale natjecanja.

Dok su prošle godine izgubili, ove će do titule pokušati doći preko Meteore Futsal koja je s četiri pogotka u posljednje tri minute utakmice svladala jaku bjelovarsku ekipu Domorad. Sve do posljednje utakmice kiša nije padala, a onda se nebo otvorilo. Momčadi su igrale čvrsto i izjednačeno pod pljuskom, a kada se činilo da će utakmica otići na penale, Filip Kopun je pogodio udarcem s lijeve strane, a minutu kasnije Robert Grbić lijepo je zabio za 2:0. Domorad je potom pokušao igrati s golmanom igračem, a to je iskoristio Dominik Brletić koji je dvaput zabio za konačni rezultat.

Kako se za treće mjesto ove godine nisu igrale utakmice, niti pucali penali, već se gledao redoslijed u redovnom dijelu sezone, brončane medalje pokupili su CB Mellis Ožujsko CB Azzuro u veteranskoj, NK Zagreb 041 u ženskoj i Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić u seniorskoj konkurenciji.

Danas je na rasporedu posljednji dan Trofeja Dinamo 2019. Veterani (Megaton i Čarobna Frula) igraju u 17, žene (SC Flegar i Dinamo Osekovo) u 18, a seniori (Meteora Futsal i Playbox) 19, nakon čega će se održati otvoreni trening Futsal Dinamove škole futsala, a glavni događaj večeri, utakmica između Dinama i Milana počinje u 21 sat.

Vidimo se na terenima Šalate, a nadamo se da će nam vrijeme ići u prilog kao što nam je išlo jučer.

Upiši se u povijest i postani legenda!